Medicul Beatrice Mahler, despre o tânără de 21 de ani infectată cu COVID: „A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac”

Medicul Beatrice Mahler, despre o tânără de 21 de ani infectată cu COVID: „A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac”
Medicul Beatrice Mahler
Publicat: 25/10/2021, 20:06
Actualizat: 25/10/2021, 20:08

Într-un interviu acordat luni seara la Digi24, medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a afirmat că formele de COVID din valul patru al pandemiei sunt mai grave decât cele din valurile anterioare, iar pacienții se recuperează mai greu. Aceasta a dat exemplul unei tinere care a suferit un infarct la doar două zile după ce a ajuns în spital. Mahler a mai afirmat că sarcina de a alege ce pacient are mai multă nevoie de terapie intensivă pune o presiune foarte mare pe personalul medical, din cauza lipsei de locuri în secții.

Beatrice Mahler subliniază că este foarte important ca oamenii să meargă la medic, indiferent de vârstă, atunci când starea generală se deteriorează și a dat exemplul unei tinere nevaccinate, care la două zile după ce a fost internată a suferit un infarct.

„Sunt extrem de marcată de evoluția unei tinere de 21 de ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu știm care va fi evoluția ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidități importante, în afară de obezitate, și care cu siguranță nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieții ei”, a declarat dr. Mahler luni, la Digi24.

„Prin urmare, este extrem de important, indiferent de vârstă, atunci când avem simptomatologie COVID, să luăm legătura cu medicul de familie sau, dacă el nu poate răspunde la telefon, să ajungem într-o unitate medicală. Pentru că, deși soluțiile terapeutice sunt funcționale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanțial, un ajutor care depășește orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-și administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie…. sunt situații care, din păcate, duc la agravare și impun prezentarea urgentă într-un spital”, a mai arătat medicul.

„Evoluția este mult mai rapidă spre deteriorare”

Beatrice Mahler a mai afirmat că pacienții COVID din acest val pandemic ajung mult mai frecvent la forme grave ale bolii, chiar cu tratament în spital.

„Evoluția este mult mai rapidă spre deteriorare, formele sunt mult mai severe și chiar în spital, cu tratament administrat, din păcate, ei ajung să se deterioreze extrem de rapid și să prezinte complicații”, a spus dr. Mahler.

Pe de altă parte, recuperarea durează mai mult, astfel că se ajunge la situații în care unii pacienți sunt mutați în secții non-COVID, pentru a face loc altora care au nevoie de tratament de urgență.

„Pentru a putea descongestiona secția COVID, am mutat o parte din pacienți în secția de pneumologie – avem acolo jumătate de secție plină cu aceste forme de long COVID – și, din păcate, sunt acum șase pacienți COVID mutați din terapie intensivă în secție non-COVID tocmai pentru că au depășit această perioadă de 14 zile, ceea ce ne pune într-o situație nouă, o provocare la care nu m-aș fi gândit: consumul de oxigen. Consum de oxigen care este mare, care ne obligă să găsim soluții”, a mai declarat Beatrice Mahler.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Alain Delon a fost condus pe ultimul drum! Unde a fost înmormântat marele actor: ”Am...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Suntem cu un pas mai aproape de implanturile care să trateze epilepsia